Imprimeix

Cooperativa PDC

Cooprativa PDC

Empresa i iniciativa emprenedora

El programa: ”Empresa i iniciativa emprenedora” pretén fomentar l’esperit emprenedor i el desenvolupament de les competències associades a l’emprenedoria.
 • L’autonomia, creativitat i iniciativa personal.
 • La competència d’aprendre a aprendre.
 • El tractament de la informació i la competència digital.
 • Les competències lingüístiques i matemàtiques.
 • Competència i habilitats socials i ciutadanes de negociació i resolució de problemes
El foment de l'esperit emprenedor és reconegut com una competència clau per a afrontar els canvis socials i econòmics que es deriven d'una societat del coneixement, per la qual cosa el curs 2010-11 es formà un equip de professors i de professores del nostre centre i es va iniciar el programa amb l'alumnat de diversificació curricular de 4t d’ESO com a projecte de futur.
Actualment, el projecte es duu a terme dins del Programa de Reforç de 4t d'ESO (PR4) amb la col·laboració del professorat, les famílies, empreses i ajuntament d'Alaquàs.

Què es la Cooperativa PDC?

La Cooperativa “Persones de Confiança” és un projecte escolar que té com a objectiu principal crear una nova filosofia d'actuació, en el nostre alumnat, aprendre a ser competents sent útils als altres. Per a això, utilitza la metodologia ApS, que és una proposta educativa que combina processos d'Aprenentatge i de Servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat, en el qual els /les participants es formen en implicar-se en necessitats reals de l'entorn amb la finalitat de millorar-lo.
Cooperativa està formada per l’alumnat del Programa de Reforç de 4t d'ESO (PR4) del centre que s’agrupen per a:
 • Crear la seua pròpia empresa, una cooperativa sense ànim de lucre.
 • Treballar i comercialitzar els productes de la seua cooperativa.
 • Establir aliances amb l’Ajuntament i les empreses de la localitat.
 • Obtindre resultats, donar els beneficis, realitzar  el servei, avaluar i dissoldre la cooperativa.
Els objectius són:
 1. Comprendre el concepte d'empresa i de persona emprenedora.
 2. Fomentar l’esperit emprenedor entre el nostre alumnat.
 3. Desenvolupar en l'alumnat la iniciativa personal, l'autoestima i la creativitat.
 4. Emprar les tecnologies de la informació i la comunicació com a ferramentes de treball eficaç en la vida quotidiana.
 5. Realitzar activitats que contribuïsquen a millorar les capacitats de treball en equip, negociació, resolució de conflictes i planificació.
 6. Desenvolupar l’aprenentatge–servei a partir d’un escenari real que incloga tots els components: anàlisi de la realitat, creació, planificació, desenrotllament i avaluació.

El procés de la Cooperativa PDC

El procés té una orientació eminentment pràctica i consta de tres blocs:
Bloc 1: Creació de la cooperativa.
Bloc 2: Gestió de la cooperativa.
Bloc 3: Resultats, servei, avaluació i dissolució de la cooperativa.

Què fem la Cooperativa PDC?

 • Crear la seua pròpia empresa, una cooperativa, sense ànim de lucre.
 • Produir i comercialitzar els productes de la cooperativa.
 • Treballar i mantenir l’Hort Escolar.
 • Participar en activitats al centre (Jornada de portes obertes, dia de la dona, dia del llibre, activitats mediambientals...)
 • Funció d’aprenentatge – servei (es fa en col·laboració amb l’ajuntament d’Alaquàs, empreses de la localitat, organitzacions benèfiques relacionada amb el nostre entorn pròxim..., ja que el servei realitzat dins del projecte respon a les necessitats reals de l'entorn, perquè l'alumnat prenga consciència de la seua utilitat social)
 • Difondre les activitats de la Cooperativa.
 • Difusió del treball realitzat: en la Facultat de Magisteri (Universitat de València – Campus de Tarongers), en la premsa local, en la pàgina web...

Imprimeix

VENDA EN EL MERCAT MUNICIPAL. Març 2020

Venda mercat. 05.03.20

COOPERATIVA "Persones de Confiança"

Hui hem estat venent els nostres productes al mercat municipal d'Alaquàs. Volem donar les gràcies a tots els assistents: representats de l'ajuntament d'Alaquàs, professorat, alumnat, familiars del nostre alumnat i públic en general...

MOLTES GRÀCIES!!!!

Imprimeix

Projecte ApS (19-20)

Projecte ApS 20.02.20 en GIMP.1

El projecte ApS: Cooperativa "Persones de Confiança" és una proposta educativa que combina processos d'Aprenentatge i de Servei a la Comunitat en un sol projecte molt articulat, en el qual els i les participants s'impliquen en necessitats reals de l'entorn amb la finalitat de millorar-lo.

L'alumnat treballa de forma activa i dinàmica sobre necessitats reals de l'entorn aportant solucions pròpies basades en el treball col·laboratiu i cooperatiu en accions útils per a la comunitat.

En aquesta edició, el servei es realitza a l'escola infantil municipal "L'Alqueria" d'Alaquàs. L'alumnat de PR4 col·labora, en el centre, en totes les tasques que els siguen encomanades.

Imprimeix

Cooperativa “Persones de Confiança”. Renovació contracte 19-20

Signatura del contracte. 29.01.20

L'Alcalde d'Alaquàs i l'alumnat de l'institut Clara Campoamor signen el contracte de renovació de l'empresa Cooperativa "Persones de Confiança" per a la desena edició d'aquest projecte educatiu que vendrà els seus productes en el Mercat Municipal d'Alaquàs.

L'Alcalde, Antonio Saura Martí i l'alumnat de PR4 de l'institut Clara Campoamor d'Alaquàs han renovat el contracte per a la posada en marxa de la desena edició del projecte educatiu "Persones de Confiança" i la venda dels seus productes en el Mercat Municipal d'Alaquàs. El primer edil ha rebut aquest matí a l'alumnat en el seu despatx i s'ha compromés un any més, a ajudar-los en la promoció i posada en marxa d'aquesta cooperativa. Així mateix, també compta amb el suport de l'Agència de Desenvolupament Social, a través del seu representant, Vicente Parreño. A l'acte han assistit també, Jaime Marqués, regidor d'urbanisme, mobilitat, formació i ocupació; Sandra Conde, regidora de festes, contractació, salut pública, comerç i mercats; Marian Espert, regidora d'educació, promoció i ús del valencià.

IES Clara Campoamor

C/ Rigoberta Menchú, 1
46970 Alaquàs (València)
Tel.+34 961 206 300
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Com arribar?

Fons Social Europeu

Fons Socila Europeu

Faltes i incidències

ITACA Família

Save

Centre Plurilingüe

Centre Plurilingüe

Mediació escolar

mediacio

Aula Virtual

Aules

Save