Imprimeix

Cooperativa PDC

Cooprativa PDC

Empresa i iniciativa emprenedora

El programa: ”Empresa i iniciativa emprenedora” pretén fomentar l’esperit emprenedor i el desenvolupament de les competències associades a l’emprendedurisme.
 • L’autonomia, creativitat i iniciativa personal.
 • La competència d’aprendre a aprendre.
 • El tractament de la informació i la competència digital.
 • Les competències lingüístiques i matemàtiques.
 • Competència i habilitats socials i ciutadanes de negociació i resolució de problemes
El foment de l'esperit emprenedor és reconegut com una competència clau per a afrontar els canvis socials i econòmics que es deriven d'una societat del coneixement, per la qual cosa el curs 2010-11 es formà un equip de professors i de professores del programa de diversificació curricular de 4t d’ESO que s’encarregaren de la seua difusió a la resta del professorat, a l’alumnat de 4t ESO PDC i a les famílies, així com de la col·laboració amb l’ajuntament d’Alaquàs

Què es la Cooperativa PDC?

Cooperativa PDC (Persones De Confiança) esta formada per l’alumnat de 4t ESO del Programa de Diversificació del centre que s’agrupen per a:
 • Crear la seua pròpia empresa, una cooperativa sense ànim de lucre.
 • Treballen i comercialitzen els productes de la seua cooperativa.
 • Establixen aliances amb l’ajuntament i les empreses de la localitat.
 • Obtenen resultats.
 • Donen els beneficis.
 • Dissolen l’empresa/cooperativa.
Els objectius són:
1.Comprendre el concepte d’empresa i de la persona emprenedora i valorar el paper com a agent creador de riquesa i motor econòmic.
2.Valorar la importància de l'associacionisme com a font de dinamització social i com un mitjà de sumar esforços i compartir idees.
3.Conéixer les actituds, les qualitats i les capacitats que constituïxen la base de l'esperit emprenedor.
4.Identificar les pròpies capacitats i interessos per a la presa de decisions sobre estratègies personals de formació i inserció laboral.
5.Conéixer estratègies de generació i maduració d'idees emprenedores.
6.Definir els aspectes generals i els elements necessaris per a dur a terme un projecte empresarial, tenint sempre respecte pel medi ambient.
7.Realitzar activitats que contribuïsquen a millorar les capacitats de treball en equip, negociació, resolució de conflictes i planificació.
8.Desenrotllar en l'alumnat la iniciativa personal, l'autoestima i la creativitat.
9.Buscar, seleccionar i interpretar informació, utilitzar-la de forma crítica i responsable d'acord amb el fi perseguit i comunicar-la de forma organitzada i intel·ligible als altres.
10.Emprar les tecnologies de la informació i la comunicació com a ferramentes de treball eficaç en la vida quotidiana.
11.Utilitzar les llengües estrangeres com a mitjà de comunicació necessari en un món globalitzat.
12.Familiaritzar-se amb l'entorn socioeconòmic, acostant-se a la realitat europea, a un mercat globalitzat i altament competitiu.
13.Desenvolupar l’aprenentatge - servici a partir d’un escenari real que incloga tots els components: anàlisi de la realitat, creació, planificació, desenrotllament i avaluació.

El procés de la Cooperativa PDC

El procés té una orientació eminentment pràctica i consta de tres blocs:
Bloc 1: Creació de la cooperativa.
Bloc 2: Gestió de la cooperativa.
Bloc 3: Resultats i dissolució de la cooperativa.

Què fem la Cooperativa PDC?

 • Treball i manteniment de l’Hort Escolar.
 • Difondre les activitats de la cooperativa.
 • Gestió del lloc en el mercat municipal d’Alaquàs.
 • Col·laboració  amb l’ajuntament d’Alaquàs (Alcaldia, departament de desenvolupament local, departament de la joventut, Associació de comerciants...)
 • Col·laboració amb  empreses de la localitat: Empresa de Ceràmica: “Enrique A. Martí García, Empresa de productes ecològics – agricultura ecològica: “Ecomediterrània”...
 • Difusió del treball realitzat: en la Facultat de Magisteri (Universitat de Valencia – Campus de Tarongers), en la premsa local, en la pàgina web...
 • Participar en activitats al centre (Jornada de portes obertes, dia de la dona, dia del llibre, activitats mediambientals...)
 • Funció d’aprenentatge – servici (donació dels beneficis a una organització benefica relacionada amb l’entorn del nostre institut)

Imprimeix

GUANYADOR XXIX PREMI A UNIVERSITARIS ALAQUÀS-ALDAIA

Presentació del llibre "Catalogació de cases de poble d'Aldaia: edificis construïts entre 1880 i 1940" de Juan Pedro Sánchez Vidal, al saló de plens de l'Ajuntament d'Aldaia.

El treball que es publica en este llibre va obtindre el XXIX Premi a Universitaris que convoquen els Ajuntaments d'Aldaia i Alaquàs, Caixa Popular i l'Agrupació Comarcal d'Empresaris amb la col•laboració dels IES Carles Salvador, Salvador Gadea i Beatriu Civera d'Aldaia i Dr. Faustí Barberà i Clara Campoamor d'Alaquàs.

Imprimeix

ESTUDIANTS IES CLARA CAMPOAMOR VIATJARAN A POLONIA

10102017img 6610 Form 10

Estudiants d'Alaquàs d'entre 14 i 16 anys viatjaran a Polonia per treballar la iniciativa i el diàleg entre els joves

Sis joves d'Alaquàs d'entre 14 i 16 anys participaran del 16 al 24 d'octubre en un intercanvi juvenil a Lublín, Polonia. L'objectiu principal del projecte és incrementar la consciència ambiental i la iniciativa i el diàleg entre els i les joves en el marc de la sostenibilitat a través d'habilitats pràctiques adquirides a través de mètodes a l'aire lliure i educació entre iguals.

La Regidora de Projectes Europeus, Diana Muñoz, ha rebut el grup de joves acompanyats dels seus pares per tal de conèixer de primera ma el projecte i animar-los a continuar implicant-se en aquest tipus de politiques i programes d'intercanvi promoguts per l'Ajuntament d'Alaquàs.

En el projecte participen 6 joves de Romania, sis de la fundació Sempre a Frente que és la amfitriona del projecte i sis joves d'Alaquàs que estudien a l'IES Faustí Barberà, IES Clara Campoamor i IES Olivar II. Els joves aniran acompanyats per una responsable adulta. El projecte està totalment subvencionat per la Comissió Europea a través del programa Erasmus Plus.

Imprimeix

PR4 (17-18)

P1040543

Nou curs i nou programa. Aquest curs s'inicia un nou repte per a l'alumnat de 4t, anomenat PR4 (Programa de Reforç de 4t d'ESO ).

El PR4 és un programa d'atenció a la diversitat i inclusió educativa adreçat a l'alumnat que mostra interés per obtindre el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria i que, en cursos anteriors, ha presentat dificultats generalitzades d'aprenentatge.

Aquest programa té com a finalitat que l'alumnat desenvolupe les competències clau i assolisca els objectius generals de l'etapa.

El programa s'organitza de forma integrada. A més, utilitza una metodologia específica, activitats pràctiques i àmbits diferents dels establits amb caràcter general. Suposa una estructuració diferent amb unes condicions d'atenció diferenciades i unes mesures de suport i reforç, per a donar bons resultats.

L'alumnat treballa per projectes (APB) interdisciplinaris com són: l'hort ecològic plurilingüe, la cooperativa "Persones de confiança", projecte Erasmus + "Agenda 2030: That's our challenge!", etc.

IES Clara Campoamor

C/ Rigoberta Menchú, 1
46970 Alaquàs (València)
Tel.+34 961 206 300
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Com arribar?

Fons Social Europeu

Fons Socila Europeu

Faltes i incidències

ITACA Família

Save

Horari Secretaria

Horari Secretaria

Horari d'atenció al públic:

Dilluns a divendres: 9h a 13h

Centre Plurilingüe

Centre Plurilingüe

Mediació escolar

mediacio

Aula Virtual

MoodleGlassy 500

Save

Graduació 4t ESO 2016

Graduació 2n BAT 2017