Imprimeix

Cooperativa PDC

Cooprativa PDC

Empresa i iniciativa emprenedora

El programa: ”Empresa i iniciativa emprenedora” pretén fomentar l’esperit emprenedor i el desenvolupament de les competències associades a l’emprendedurisme.
 • L’autonomia, creativitat i iniciativa personal.
 • La competència d’aprendre a aprendre.
 • El tractament de la informació i la competència digital.
 • Les competències lingüístiques i matemàtiques.
 • Competència i habilitats socials i ciutadanes de negociació i resolució de problemes
El foment de l'esperit emprenedor és reconegut com una competència clau per a afrontar els canvis socials i econòmics que es deriven d'una societat del coneixement, per la qual cosa el curs 2010-11 es formà un equip de professors i de professores del programa de diversificació curricular de 4t d’ESO que s’encarregaren de la seua difusió a la resta del professorat, a l’alumnat de 4t ESO PDC i a les famílies, així com de la col·laboració amb l’ajuntament d’Alaquàs

Què es la Cooperativa PDC?

Cooperativa PDC (Persones De Confiança) esta formada per l’alumnat de 4t ESO del Programa de Diversificació del centre que s’agrupen per a:
 • Crear la seua pròpia empresa, una cooperativa sense ànim de lucre.
 • Treballen i comercialitzen els productes de la seua cooperativa.
 • Establixen aliances amb l’ajuntament i les empreses de la localitat.
 • Obtenen resultats.
 • Donen els beneficis.
 • Dissolen l’empresa/cooperativa.
Els objectius són:
1.Comprendre el concepte d’empresa i de la persona emprenedora i valorar el paper com a agent creador de riquesa i motor econòmic.
2.Valorar la importància de l'associacionisme com a font de dinamització social i com un mitjà de sumar esforços i compartir idees.
3.Conéixer les actituds, les qualitats i les capacitats que constituïxen la base de l'esperit emprenedor.
4.Identificar les pròpies capacitats i interessos per a la presa de decisions sobre estratègies personals de formació i inserció laboral.
5.Conéixer estratègies de generació i maduració d'idees emprenedores.
6.Definir els aspectes generals i els elements necessaris per a dur a terme un projecte empresarial, tenint sempre respecte pel medi ambient.
7.Realitzar activitats que contribuïsquen a millorar les capacitats de treball en equip, negociació, resolució de conflictes i planificació.
8.Desenrotllar en l'alumnat la iniciativa personal, l'autoestima i la creativitat.
9.Buscar, seleccionar i interpretar informació, utilitzar-la de forma crítica i responsable d'acord amb el fi perseguit i comunicar-la de forma organitzada i intel·ligible als altres.
10.Emprar les tecnologies de la informació i la comunicació com a ferramentes de treball eficaç en la vida quotidiana.
11.Utilitzar les llengües estrangeres com a mitjà de comunicació necessari en un món globalitzat.
12.Familiaritzar-se amb l'entorn socioeconòmic, acostant-se a la realitat europea, a un mercat globalitzat i altament competitiu.
13.Desenvolupar l’aprenentatge - servici a partir d’un escenari real que incloga tots els components: anàlisi de la realitat, creació, planificació, desenrotllament i avaluació.

El procés de la Cooperativa PDC

El procés té una orientació eminentment pràctica i consta de tres blocs:
Bloc 1: Creació de la cooperativa.
Bloc 2: Gestió de la cooperativa.
Bloc 3: Resultats i dissolució de la cooperativa.

Què fem la Cooperativa PDC?

 • Treball i manteniment de l’Hort Escolar.
 • Difondre les activitats de la cooperativa.
 • Gestió del lloc en el mercat municipal d’Alaquàs.
 • Col·laboració  amb l’ajuntament d’Alaquàs (Alcaldia, departament de desenvolupament local, departament de la joventut, Associació de comerciants...)
 • Col·laboració amb  empreses de la localitat: Empresa de Ceràmica: “Enrique A. Martí García, Empresa de productes ecològics – agricultura ecològica: “Ecomediterrània”...
 • Difusió del treball realitzat: en la Facultat de Magisteri (Universitat de Valencia – Campus de Tarongers), en la premsa local, en la pàgina web...
 • Participar en activitats al centre (Jornada de portes obertes, dia de la dona, dia del llibre, activitats mediambientals...)
 • Funció d’aprenentatge – servici (donació dels beneficis a una organització benefica relacionada amb l’entorn del nostre institut)

Imprimeix

TALLER COOPERATIU PR4

Taller Cooperatiu PR4El grup de PR4 amb l'alumnat del Màster Universitari en Professorat d'Educació Secundària de la Universitat de València, que està fent les pràctiques al nostre centre ha participat en el taller cooperatiu "reflexió sobre la segona avaluació". Mitjançant els grups cooperatius l'alumnat aprèn a posar en pràctica les seues reflexions sobre el tema i adaptar-les en funció de les seues necessitats. A través del joc l'alumnat aprén a donar, rebre i a compartir les coses. "Capacitat de col·laborar amb les i els altres i de contribuir a un projecte comú".

L'aprenentatge cooperatiu s'aprofita de l'aprenentatge com a fet social de forma que les persones que integren el grup cooperen per assolir juntes un mateix objectiu. Treballant en els grups cooperatius tot l'alumnat aporta les seues habilitats i les seues aportacions són valuoses, per la qual cosa esdevé una eina molt adequada per aconseguir la inclusió de tot(e)s els/les membres dels grups classe.

Imprimeix

III JORNADA D’ INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES D’ApS

carteljornada III ApSLa Cooperativa "Persones de Confiança" de l'IES. Clara Campoamor ha participat en la III Jornada d'intercanvi d'experiències d'Aprenentatge-Servei i d'esta manera compartir reflexions i inquietuds sobre esta metodologia educativa i d'intervenció social.

A través d'una dinàmica de participació en grups de treball hem descobert indicadors de qualitat en experiències d'Aprenentatge-Servei.

Josep Maria Puig ens ha parlat dels elements pedagògics de l'Aprenentatge Servei: Participació – Cooperació – Reflexió – Reconeixement. També dels motius per fer ApS: L'ApS produeix humanitat, forma ciutadan(e)s, educa en valors, dóna sentit al coneixement, sensibilitza sobre temes rellevants, impulsa el desenvolupament personal i millora l'escola, les entitats i la comunitat.

Les aportacions de l'alumnat que ha participat en les experiències d'Aprenentatge-Servei han sigut molt impressionants i emotives.

Imprimeix

XXXIII Premis Universitaris Alaquàs-Aldaia

Projecte d'investigacio 2018Podran presentar-se fins a les 13h del dia 30 d'abril de 2018 en les oficines de Caixa Popular, Agrupació Comarcal d'Empresaris o en els Ajuntaments d'Alaquàs o d'Aldaia.
La temàtica dels treballs facilitarà el coneixement de la realitat humana, social, econòmica o cultural de les poblacions d'Alaquàs i/o Aldaia.

S'estableix un premi de 3.000 euros al projecte d'investigació que resulte seleccionat.

Imprimeix

GUANYADOR XXIX PREMI A UNIVERSITARIS ALAQUÀS-ALDAIA

Presentació del llibre "Catalogació de cases de poble d'Aldaia: edificis construïts entre 1880 i 1940" de Juan Pedro Sánchez Vidal, al saló de plens de l'Ajuntament d'Aldaia.

El treball que es publica en este llibre va obtindre el XXIX Premi a Universitaris que convoquen els Ajuntaments d'Aldaia i Alaquàs, Caixa Popular i l'Agrupació Comarcal d'Empresaris amb la col•laboració dels IES Carles Salvador, Salvador Gadea i Beatriu Civera d'Aldaia i Dr. Faustí Barberà i Clara Campoamor d'Alaquàs.

IES Clara Campoamor

C/ Rigoberta Menchú, 1
46970 Alaquàs (València)
Tel.+34 961 206 300
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Com arribar?

Fons Social Europeu

Fons Socila Europeu

Faltes i incidències

ITACA Família

Save

Horari Secretaria

Horari Secretaria

Horari d'atenció al públic:

Dilluns a divendres: 9h a 13h

Centre Plurilingüe

Centre Plurilingüe

Mediació escolar

mediacio

Aula Virtual

MoodleGlassy 500

Save